Paste de vită mediteraneene

Paste de vită

Credit:

Împușcat de NHS Choices / Annabel King


Această asociere cu un fel de mâncare clasic mediteranean este economică, gustoasă, o sursă bună de proteine și ambalate pline de legume pentru a vă ajuta să vă faceți o zi pe 5 .

  • serveste: 2
  • timp: 30 minute

ingrediente

  • 225g carne de vită slabă, tăiată în fâșii
  • 200g paste uscate de hârtie integrală
  • 1 cui de usturoi, zdrobit
  • 1 ardei roșu, feliat
  • 1 dovlecel, tocat
  • 100g ciuperci, feliate
  • 225 g de roșii tocate
  • 1 linguriță ketchup de roșii
  • ierburi amestecate uscate

Metodă

  1. Într-o cratiță sau wok, prăjiți carnea și usturoiul timp de 4-5 minute, până se rumenesc. Nu ar trebui să ai nevoie de ulei.

  2. Adăugați ardeiul, dovlecelul și ciupercile și amestecați-le timp de 2 minute. Amestecați roșiile tocate, ketchup-ul și ierburile și condimentați după gust. Se aduce la fierbere și se fierbe timp de 5 minute.

  3. Gătiti pastele conform instrucțiunilor pachetului. Se scurge și se amestecă în sos.

Informatii nutritionale

Sfaturi pentru alergii

Fiți conștienți de faptul că:

  • aceasta reteta contine grau (gluten)
  • ketchup-ul de roșii conține grâu (gluten) în oțet și poate conține uneori țelină
  • sosurile gata pot conține o serie de alergeni, așa că verificați întotdeauna eticheta
  • unele pastele contin ou

Sfaturi privind siguranța alimentelor

Când gătiți:

  • spălați întotdeauna mâinile, suprafețele de lucru, ustensilele și plăcile de tocat înainte de a începe să pregătiți mâncarea și după manipularea cărnii crude
  • ține carnea crudă departe de alimentele gata de consum, cum ar fi salata, fructele și pâinea