Această versiune rapidă și sănătoasă a unui favorit italian este săracă în sare și grăsimi.
- serveste: 2
- timp: 50 minute
ingrediente
- 2 piept de pui fără piele
- ½ lingură de ulei de măsline
- 1 ceapa, tocata marunt
- 10 ciuperci, feliate
- 2 x 400 g cutii de roșii mărunțite
- 2 linguri de plante uscate italiene
- 2 lingurițe de sos de mâncare
- piper negru proaspăt măcinat
- 220g pastă integrală uscată
- busuioc proaspăt, pentru a garnisi
Metodă
-
Preîncălziți cuptorul la 180C sau marca gazului 4.
-
Prăjiți ușor ceapa în puțin ulei de măsline timp de aproximativ 5 minute.
3. Pune ceapa, ciupercile și toate celelalte ingrediente (în afară de paste) într-un vas rezistent la cuptor și amestecă bine. Se bagă la cuptor timp de 40 de minute sau până se gătește puiul.
-
Între timp, gătiți pastele conform instrucțiunilor pachetului.
-
Serviți puiul cu pastele și garnisiți cu busuioc proaspăt.
Informatii nutritionale
Aceste cifre se aplică unei porții servite cu 220g de paste fierte.
Sfaturi pentru alergii
Fiți conștienți de faptul că:
- aceasta reteta contine grau (gluten)
- Sosul care poate conține orz (gluten) și pește
- unele pastele contin ou, deci verificati intotdeauna eticheta
Sfaturi privind siguranța alimentelor
Când gătiți:
- spălați întotdeauna mâinile, suprafețele de lucru, ustensilele și plăcile de tocat înainte de a începe să pregătiți mâncarea și după manipularea cărnii crude, inclusiv păsările de curte
- folosiți plăci de tocat, cuțite și farfurii separate pentru prepararea cărnii crude
- ține carnea crudă departe de alimentele gata de consum, cum ar fi salata, fructele și pâinea
- asigurați-vă că puiul este gătit până când se fierbe fierbinte până la capăt, nu mai rămâne carne roz și sucuri curăță
- spălați sau curățați legumele crude înainte de utilizare – acest lucru vă va ajuta să le curățați și să eliminați orice bacterii dăunătoare care ar putea fi pe dinafară