Acest sos proaspăt și fructat este complementul perfect pentru pui. Aruncați câteva verdeațe pentru a conta la 5 zile pe zi și pentru a adăuga un pic de culoare .
- Servește: 2
- Timp: 55 minute
ingrediente
- 2 file de pui fără piele, tăiate în fâșii
- 1 ceapă mărunt, tocată
- 1 lingură ulei vegetal
- 1 pahar cu stoc scăzut de sare
- ½ lamaie, plus sucul său
- 6 ciuperci, feliate
- 1 lingurita patrunjel tocat marunt
- un vârf de mărar uscat
- un vârf de piper negru
Metodă
- Prăjiți ușor puiul în ulei până se rumenesc. Îl scoate din tigaie și pune-l pe o farfurie.
2. Puneți ciupercile și ceapa în tigaie, amestecați și adăugați ciorba. Adăugați un vârf de mărar și fierbeți la foc mic.
-
Încingeți tava cu lamaie în tigaie, apoi adăugați pătrunjelul, sucul de lămâie și ardeiul negru. Gătiti până când sosul s-a redus la jumătate, apoi puneți puiul înapoi în tigaie. Se fierbe încă 15 – 20 de minute, până când puiul este fiert.
-
Serviți cu orez integral și 160g legume verzi aburite, cum ar fi varza sau fasolea verde.
Informatii nutritionale
Sfaturi privind siguranța alimentelor
Când gătiți:
- spălați întotdeauna mâinile, suprafețele de lucru, ustensilele și plăcile de tocat înainte de a începe să pregătiți mâncarea și după manipularea cărnii crude, inclusiv păsările de curte
- ține carnea crudă departe de alimentele gata de consum, cum ar fi salata, fructele și pâinea
- asigurați-vă că puiul este gătit până când se fierbe fierbinte până la capăt, nu mai rămâne carne roz și sucuri curăță