Pui cu lamaie

Pui cu lamaie

Credit:

Împușcat de NHS Choices / Annabel King


Acest sos proaspăt și fructat este complementul perfect pentru pui. Aruncați câteva verdeațe pentru a conta la 5 zile pe zi și pentru a adăuga un pic de culoare .

  • Servește: 2
  • Timp: 55 minute

ingrediente

  • 2 file de pui fără piele, tăiate în fâșii
  • 1 ceapă mărunt, tocată
  • 1 lingură ulei vegetal
  • 1 pahar cu stoc scăzut de sare
  • ½ lamaie, plus sucul său
  • 6 ciuperci, feliate
  • 1 lingurita patrunjel tocat marunt
  • un vârf de mărar uscat
  • un vârf de piper negru

Metodă

  1. Prăjiți ușor puiul în ulei până se rumenesc. Îl scoate din tigaie și pune-l pe o farfurie.

2. Puneți ciupercile și ceapa în tigaie, amestecați și adăugați ciorba. Adăugați un vârf de mărar și fierbeți la foc mic.

  1. Încingeți tava cu lamaie în tigaie, apoi adăugați pătrunjelul, sucul de lămâie și ardeiul negru. Gătiti până când sosul s-a redus la jumătate, apoi puneți puiul înapoi în tigaie. Se fierbe încă 15 – 20 de minute, până când puiul este fiert.

  2. Serviți cu orez integral și 160g legume verzi aburite, cum ar fi varza sau fasolea verde.

Informatii nutritionale

Sfaturi privind siguranța alimentelor

Când gătiți:

  • spălați întotdeauna mâinile, suprafețele de lucru, ustensilele și plăcile de tocat înainte de a începe să pregătiți mâncarea și după manipularea cărnii crude, inclusiv păsările de curte
  • ține carnea crudă departe de alimentele gata de consum, cum ar fi salata, fructele și pâinea
  • asigurați-vă că puiul este gătit până când se fierbe fierbinte până la capăt, nu mai rămâne carne roz și sucuri curăță