Un fel de mâncare zesty, care nu trebuie confundat cu rețeta noastră de pui de lămâie . Încercați să serviți acest lucru cu orez brun și câteva fasole verde.
- Servește: 2
- Timp: 45 minute
ingrediente
- 1 lingurita ulei de floarea soarelui
- ½ ceapa, tocata marunt
- 1 piept de pui
- 1 lingură de făină integrală de desert
- ½ piper roșu, feliat
- suc de 1 portocală sau 75ml suc de portocale neîndulcit, plus 25 ml apă
- 1 morcov, decojit și feliat
- 1-2 cartofi medii, cubulați
- pătrunjel tocat (opțional)
- piper negru, proaspăt măcinat
- 130g orez brun, nepătruns
Metodă
-
Se încălzește uleiul într-o tigaie și se rumenește ceapa la foc mic timp de 2 până la 3 minute.
-
Tăiați pieptul de pui în bucăți mari și înveliți fiecare bucată în făină. Apoi adăugați puiul în tigaie și rumeniți timp de 2 minute, amestecând tot timpul pentru a vă asigura că nu se lipeste.
-
După ce puiul este gătit, adăugați celelalte ingrediente. Apoi aduceți-l la fierbere, întoarceți focul și lăsați la foc mic timp de aproximativ 20 de minute, până când legumele sunt moi și puiul este bine gătit.
-
Între timp, gătiți orezul conform instrucțiunilor de pachet.
Informatii nutritionale
Sfaturi pentru alergii
Această rețetă conține grâu (gluten).
Sfaturi privind siguranța alimentelor
- spălați întotdeauna mâinile, suprafețele de lucru, ustensilele și plăcile de tocat înainte de a începe și după manipularea cărnii crude, inclusiv păsările de curte
- ține carnea crudă departe de alimentele gata de consum, cum ar fi salata, fructele și pâinea
- asigurați-vă că puiul este gătit până se fierbe fierbinte până la capăt, să nu rămână carne roz și să rămână sucuri limpezi
- gătiți orezul după cum este necesar și folosiți imediat, sau răciți în 1 oră, la frigider, apoi utilizați în 24 de ore. Când reîncălziți orice orez, verificați întotdeauna vasul fierbinte fierbinte până la capăt. Nu reîncălziți orezul mai mult decât o dată