Puteți folosi orice fel de pește alb, cum ar fi codul sau ghiozdanul și chiar puteți adăuga un pește gras ca somonul, pentru a face această plăcintă gustoasă.
Somonul este o sursă bună de acizi grași omega 3. Obțineți cel puțin 2 porții de 140 g de pește pe săptămână, inclusiv o porție de pește gras.
- Servește: 4
- Timp: 60 minute
ingrediente
- 700g cartofi, decojiți și tăiați
- 4 fileuri de fag (sau orice fel de pește alb sau somon)
- 425 ml 1% lapte gras
- 25 g răspândire cu conținut scăzut de grăsimi
- 25g faina
- 25 g brânză tare tare cu grăsimi reduse
- 320g broccoli (a servi)
Metodă
-
Preîncălziți cuptorul la 200C sau marca de gaz 6.
-
Începeți să pregătiți cartofii. Fierbeți-le timp de aproximativ 10 până la 15 minute până când sunt moi, apoi scurgeți-le și mașinați cu puțin lapte.
-
Pentru a face sosul, amestecați laptele, răspândirea cu conținut scăzut de grăsimi și făina într-o tigaie mică și încălziți la foc mediu. Amestecați continuu până când sosul începe să buleze și să se îngroașe.
-
Toarnă sosul peste bucăți de pește într-un vas rezistent la cuptor, apoi tapetează cu piure de cartofi și presară brânza deasupra.
-
Coaceți în centrul cuptorului timp de 30 de minute până când partea de sus se rumenesc. Se servește cu broccoli.
Alte optiuni
În mod alternativ, utilizați orice fel de pește alb sau somon. Încercați mazăre sau fasole verde în loc de broccoli.
Informatii nutritionale
Aceste cifre se aplică pentru porții cu fag și 80 g de broccoli pe porție.
Sfaturi pentru alergii
Această rețetă conține pește, lapte și grâu (gluten).
Sfaturi privind siguranța alimentelor
Asigurați-vă că fierberea plăcintei se fierbe până la capăt înainte de a o servi.