Ambalată cu roșii, țelină, morcovi și fasole, această supă oferă o modalitate excelentă de a include mai multe legume în dieta dvs. și de a vă ajuta să vă atingeți 5 pe zi . Este potrivit și pentru vegetarieni.
- Servește: 6
- Timp: 45 minute
ingrediente
- ½ linguriță ulei vegetal
- 1 ceapă medie, feliată
- 2 morcovi mici, felii
- 3 bețe de țelină, feliate
- 400 g de conserve de roșii tocate
- 80g fasole verde
- 1½ linguriță piure de roșii
- 1 praz, feliat
- 80g mazăre înghețată
- 50g paste uscate integral
- 1 litru de apă clocotită
- piper după gust
- 1½ lingură de ierburi uscate
Metodă
-
Încălziți uleiul într-o tigaie mare, adăugați ceapa, morcovii, prazul și țelina și prăjiți până se scurs. Coborâți căldura, acoperiți și gătiți ușor timp de 5 minute, amestecând din când în când la nevoie.
-
Adăugați conservele de roșii, apa, piureul de roșii, fasolea verde și mazărea congelată. Ridicați căldura la maxim. Aduceți la fiert și adăugați pastele, ierburile și ardeiul.
-
Coborâți focul și fierbeți timp de 15 minute sau până când pastele sunt fierte, amestecând frecvent pentru a vă asigura că pastele nu se lipesc.
Informatii nutritionale
Sfaturi pentru alergii
Această rețetă conține țelină și grâu (gluten). Pasta poate conține ou.
Sfaturi privind siguranța alimentelor
- spălați întotdeauna mâinile, suprafețele de lucru, ustensilele și scândurile de tocat înainte de a începe să pregătiți mâncarea
- dacă nu veți mânca tot felul de mâncare, rămășițele trebuie răcite în 1-2 ore și introduse la frigider (până la 2 zile) sau congelate
- atunci când reîncălziți, asigurați-vă întotdeauna că vasul se fierbe fierbinte până la servire
- niciodată nu reîncălziți mâncarea mai mult de o dată