O încântare picantă servită cu orez și bucurie pentru a satisface chiar și cel mai solicitant fan curry. Această rețetă este o sursă bună de proteine și carbohidrați și săracă în sare și grăsimi.
- Servește: 2
- Timp: 55 minute
ingrediente
- 200g bucăți de tocană de vită sau soia în stil de vită
- 1 ceapa, tocata marunt
- 1 piper, tocat fin
- 1 morcov
- 2 căței de usturoi
- 1 lingură pulbere de curry
- 400 g de conserve de roșii tocate
- 1 tbsp chutney mango
- 1 lingură piure de roșii
- 130g orez basmati maro, neprăjit
Metodă
-
Se toacă carnea de vită în cuburi de 2 cm.
-
Se rumenește carnea de vită într-o tigaie la foc mic. Adăugați ceapa și gătiți timp de 5 minute, amestecând ocazional.
-
Adăugați ardeiul tocat, morcovul și usturoiul și fierbeți 5 minute, amestecând des pentru a nu-l lipi. Adăugați puțină apă dacă este necesar.
-
Adăugați pudra de curry și amestecați bine pentru a se amesteca.
-
Adăugați roșiile, chutney mango și piureul de roșii. Se fierbe ușor 20 de minute, adăugând mai multă apă, dacă este necesar.
-
Gătiti orezul conform instrucțiunilor pachetului și serviți.
Informatii nutritionale
Sfaturi pentru alergii
Această rețetă poate conține soia.
Sfaturi privind siguranța alimentelor
- spălați întotdeauna mâinile, suprafețele de lucru, ustensilele și plăcile de tocat înainte de a începe să pregătiți mâncarea și după manipularea cărnii crude
- ține carnea crudă departe de alimentele gata de consum, cum ar fi salata, fructele și pâinea
- resturile trebuie răcite în 2 ore și congelate sau introduse la frigider până la 2 zile
- atunci când reîncălziți, asigurați-vă întotdeauna că vasul se fierbe fierbinte până la servire
- niciodată nu reîncălziți mâncarea mai mult de o dată
- orezul rămas ar trebui să fie răcit și refrigerat în 1 oră și utilizat în 24 de ore