Supa de legume grozave

Supa Minestrone

Credit:

Elena_Danileiko / Thinkstock


Ambalată cu roșii, țelină, morcovi și fasole, această supă oferă o modalitate excelentă de a include mai multe legume în dieta dvs. și de a vă ajuta să vă atingeți 5 pe zi . Este potrivit și pentru vegetarieni.

  • Servește: 6
  • Timp: 45 minute

ingrediente

  • ½ linguriță ulei vegetal
  • 1 ceapă medie, feliată
  • 2 morcovi mici, felii
  • 3 bețe de țelină, feliate
  • 400 g de conserve de roșii tocate
  • 80g fasole verde
  • 1½ linguriță piure de roșii
  • 1 praz, feliat
  • 80g mazăre înghețată
  • 50g paste uscate integral
  • 1 litru de apă clocotită
  • piper după gust
  • 1½ lingură de ierburi uscate

Metodă

  1. Încălziți uleiul într-o tigaie mare, adăugați ceapa, morcovii, prazul și țelina și prăjiți până se scurs. Coborâți căldura, acoperiți și gătiți ușor timp de 5 minute, amestecând din când în când la nevoie.

  2. Adăugați conservele de roșii, apa, piureul de roșii, fasolea verde și mazărea congelată. Ridicați căldura la maxim. Aduceți la fiert și adăugați pastele, ierburile și ardeiul.

  3. Coborâți focul și fierbeți timp de 15 minute sau până când pastele sunt fierte, amestecând frecvent pentru a vă asigura că pastele nu se lipesc.

Informatii nutritionale

Sfaturi pentru alergii

Această rețetă conține țelină și grâu (gluten). Pasta poate conține ou.

Sfaturi privind siguranța alimentelor

  • spălați întotdeauna mâinile, suprafețele de lucru, ustensilele și scândurile de tocat înainte de a începe să pregătiți mâncarea
  • dacă nu veți mânca tot felul de mâncare, rămășițele trebuie răcite în 1-2 ore și introduse la frigider (până la 2 zile) sau congelate
  • atunci când reîncălziți, asigurați-vă întotdeauna că vasul se fierbe fierbinte până la servire
  • niciodată nu reîncălziți mâncarea mai mult de o dată