Condimentează-ți masa cu acest fel de mâncare simplă și gustoasă de curry de pui. Este un favorit al familiei – trebuie să fiți conștienți de faptul că această rețetă are un conținut mediu de grăsimi, mai degrabă decât un nivel scăzut de grăsime.
- Servește: 2
- Timp: 60 minute
ingrediente
Curry
- 1 linguriță ulei de măsline (sau ulei vegetal)
- 1 ceapă mare, tocată
- 2 căței de usturoi, tocați mărunt
- 1 roșie mare, tocată
- 1 lingură piure de roșii
- 1 chilli mediu, tocat
- ¼ linguriță de chilli pulbere
- ¼ lingură de pulbere de coriandru
- ¼ lingură de pudră de chimen
- ¼ lingură de pulbere de turmeric
- 2 linguri de apă
- 250g pui dezosat, tocat (aproximativ 1 piept de pui)
- 1 lingurita iaurt cu mai putine grasimi
- piper, după gust
- 130g orez brun basmati, necoapte
- 160g conopidă
Garnitură
- 2cm cub de ghimbir, tocat fin
- 1 lingură de coriandru proaspăt tocat
Metodă
-
Încălziți uleiul și prăjiți ceapa până la moale. Adăugați usturoi, roșii, piure de roșii, ardei tocat și condimente. Gatiti cateva minute si apoi adaugati 2 linguri de apa si lasati sa se reduca.
-
Adăugați puiul și gătiți 10-15 minute la foc mediu, apoi adăugați iaurtul, amestecând încet. Se condimentează cu piper negru și se fierbe încă 5-10 minute.
-
Între timp, gătiți orezul urmând instrucțiunile pachetului și fierbeți sau aburizați conopida până la licitație.
-
Încingeți curry cu ghimbir și coriandru.
-
Se servește cu orez și conopidă.
Informatii nutritionale
Aceste cifre se aplică pentru 180 g de orez basmati gătit și 80g conopidă per porție.
Sfaturi pentru alergii
Această rețetă conține lapte .
Sfaturi privind siguranța alimentelor
- spălați întotdeauna mâinile, suprafețele de lucru, ustensilele și plăcile de tocat înainte de a începe să pregătiți mâncarea și după manipularea cărnii crude, inclusiv păsările de curte
- ține păsările crude departe de alimentele gata de consum, cum ar fi salata, fructele și pâinea
- asigurați-vă că puiul este gătit până când se fierbe fierbinte până la capăt, nu mai rămâne nici o culoare roz și nici sucurile curăță
- spălați sau curățați legumele crude înainte de utilizare – acest lucru vă va ajuta să le curățați și să eliminați orice bacterii dăunătoare care ar putea fi pe dinafară
- resturile trebuie răcite în 1-2 ore și introduse la frigider (până la 2 zile) sau congelate
- atunci când reîncălziți, asigurați-vă întotdeauna că vasul se fierbe fierbinte până la servire
- niciodată nu reîncălziți mâncarea mai mult de o dată
- gătiți orezul după cum este necesar și utilizați imediat sau răciți în 1 oră, refrigerați și folosiți în 24 de ore. Când reîncălziți orice orez, verificați întotdeauna vasul fierbinte fierbinte până la capăt. Nu reîncălziți orezul mai mult decât o dată