Când sunteți gravidă, este sigur să mâncați brie și brânzeturi moi albastre, dacă sunt gătite. Este important să vă asigurați că brânza este bine gătită până când se fierbe fierbinte până la capăt.
Brânză moale și listeria
Unele tipuri de brânză moale pot conține bacterii listeria, astfel încât femeile însărcinate sunt sfătuite să nu le mănânce. Nu este sigur că brânza va conține listeria, dar există un risc mai mare decât în cazul altor tipuri.
Brânzeturile de evitat includ:
- brânzeturi moi maturizate, cum ar fi camembert, brie sau chèvre (un tip de brânză de capră) și altele cu o șorici similară
- brânzeturi moi cu culoarea albastră, precum albastru danez, gorgonzola și roquefort
Bacteriile Listeria pot provoca listerioză , care duce de obicei la simptome asemănătoare gripei și diaree . Cu toate acestea, poate provoca probleme grave, cum ar fi avortul sau nașterea mortală sau boală severă la un nou-născut.
Gătirea temeinică ar trebui să ucidă orice bacterie, deci ar trebui să fie sigur să mănânce brânzeturi moi fierte, cum ar fi brie coapte sau camembert prăjit sau mâncăruri care le conțin.
Brânzeturile albastre dure, cum ar fi stiltonul, sunt sigure pentru a mânca fără gătit.
Citiți răspunsurile la mai multe întrebări despre sarcină .