Mâncarea și băuturile din zahăr sunt una dintre principalele cauze ale cariilor dentare.
Acidul este produs atunci când bacteriile din gură descompun zahărul.
Acidul dizolvă suprafața dintelui, care este prima etapă a cariilor dentare.
Zahar în alimente și băuturi
Unele zaharuri apar în mod natural în alimente și băuturi, cum ar fi fructe, miere și lapte.
Zahărul care apare în mod natural în fructele uscate, cum ar fi stafidele, curmale și caisele, poate contribui, de asemenea, la cariile dinților.
Alți alimente au zahăr adăugat de către producător, care se numește uneori alimente procesate.
Acestea pot include:
- prăjituri și biscuiți
- băuturi răcoritoare, cum ar fi cola, precum și suc de fructe
- dulciuri și ciocolată
- lapte aromat și iaurturi
- cereale pentru micul dejun și baruri de cereale
- blocaje
- fructe conserve în sirop
- sosuri și siropuri, cum ar fi unele sosuri de paste, marinate și ketchup
Citiți despre sursele de top de zahăr adăugate în dietele noastre .