Da, brânzeturile tari sunt sigure pentru a mânca în timpul sarcinii.
Brânzeturile tari nu conțin atâta apă ca brânzeturile moi, astfel încât bacteriile sunt mai puțin susceptibile să crească în ele.
Deși este posibil ca brânzeturile tari să conțină bacterii listeria, acestea sunt într-un număr atât de redus încât nu sunt considerate un risc pentru sănătate pentru tine sau pentru copilul tău nenăscut.
Bacteriile Listeria pot provoca o infecție numită listerioză .
Brânzeturi care se pot mânca în siguranță în timpul sarcinii
Brânzeturile tari sunt sigure pentru a fi consumate în timpul sarcinii, chiar dacă sunt făcute cu lapte nepasteurizat.
Acestea includ:
- cașcaval
- brânză Edam
- Emmental
- gouda
- Gruyère
- Jarlsberg
- parmezan
- Stilton
Alte tipuri de brânză sunt, de asemenea, sigure pentru a mânca în timpul sarcinii, dar asigurați-vă că sunt făcute din lapte pasteurizat.
Acestea includ:
Brânzeturi de evitat în timpul sarcinii
Femeile însărcinate ar trebui să evite să mănânce brânzeturi moi, coapte cu mucegai și brânzeturi moi cu vene albastre, deoarece acestea pot conține niveluri mai mari de listeria.
Exemple de brânzeturi includ:
- brie și albastru brie
- brânză Camembert
- chèvre (un tip de brânză de capră)
- Albastru danez
- Gorgonzola
- Roquefort
Pentru mai multe informații, consultați De ce nu pot mânca brânzeturi moi în timpul sarcinii?
Citiți răspunsurile la mai multe întrebări despre sarcină .