Migrena – Cauze

Nu se cunoaște cauza exactă a migrenelor, dar se crede că este rezultatul activității anormale a creierului care afectează temporar semnalele nervoase, substanțele chimice și vasele de sânge din creier.

Nu este clar care provoacă această schimbare în activitatea creierului, dar este posibil ca genele tale să te facă să ai mai multe șanse să experimentezi migrene ca urmare a unui declanșator specific.

Declanșatoare de migrenă

S-au sugerat multe posibile declanșatoare ale migrenei, inclusiv factori hormonali, emoționali, fizici, alimentari, de mediu și medicinali.

Acești declanșatori sunt foarte individuali, dar poate ajuta la păstrarea unui jurnal pentru a vedea dacă puteți identifica un declanșator consistent.

Uneori poate fi dificil de spus dacă ceva este cu adevărat un declanșator sau dacă ceea ce te confrunți este un simptom timpuriu al unui atac de migrenă.

Schimbări hormonale

Unele femei se confruntă cu migrene în jurul perioadei lor, posibil din cauza modificărilor nivelurilor de hormoni, cum ar fi estrogenul în această perioadă.

Acest tip de migrene apar de obicei între 2 zile înainte de începerea perioadei dvs. până la 3 zile după.

Unele femei experimentează doar migrene în această perioadă, care este cunoscută sub numele de migrenă menstruală pură.

Dar majoritatea femeilor le experimentează și în alte momente, iar aceasta se numește migrenă legată de menstruație.

Multe femei găsesc migrenele lor îmbunătățite după menopauză , deși menopauză poate declanșa migrene sau le poate agrava la unele femei.

Declanșatoare emoționale:

  • stres
  • anxietate
  • tensiune
  • şoc
  • depresiune
  • entuziasm

Declanșatori fizici:

Declanșatori dietetici:

  • mese ratate, întârziate sau neregulate
  • deshidratare
  • alcool
  • produse de cofeină, cum ar fi ceaiul și cafeaua
  • alimente specifice, cum ar fi ciocolata și citricele
  • alimente care conțin substanța tyramine, care include carne tratată, extracte de drojdie, heringuri murate, pește afumat (precum somonul afumat) și anumite brânzeturi (precum cheddar, stilton și camembert)

De asemenea, alimentele care au fost păstrate la temperatura camerei, mai degrabă decât să fie refrigerate sau congelate, pot avea niveluri în creștere de tiramină.

Declanșatori de mediu:

  • lumini strălucitoare
  • ecrane pâlpâitoare, cum ar fi ecran de televizor sau computer
  • fumat (sau camere fumate)
  • zgomote puternice
  • modificări ale climatului, cum ar fi modificări ale umidității sau temperaturilor foarte reci
  • mirosuri puternice
  • o atmosferă îndesată

medicamente: